onsdag 14 maj 2014

Lammkorv med bönblandning!

Merguez är en av Scans kryddkorvar och är en blandning av lamm- och nötkött. Den är riktigt god att göra grytor, sallader m.m. på och är i princip den enda jag brukar köpa när jag ska göra en maträtt med just korv. I detta recept fick Merguez-korven blandas med ett paket blandade bönor, tomater, kantareller och en massa mozzarellaost. Smakade finfint! Mozzarellan kan man ju även byta ut mot den ost man tycker bäst om, t.ex chèvre eller fetaost.


Lammkorv med bönblandning
(4 portioner)

2 pkt Merguez-korv
3 tomater
1 pkt blandade bönor
1 burk kantareller
2 mozzarellabollar eller annan ost
blandad sallad

Gör så här:
Stek korven i lite olja tills den fått färg, tillsätt bönor och kantareller och låt fräsa en stund. Häll sedan i grovhackade tomater och rör om snabbt, ta bort från pannan. Häll upp sallad på en tallrik och häll röran över samt lägg till massa god ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar