tisdag 6 november 2012

Kycklingpaj med smak av ädelost

Att göra paj har blivit lite av en favorit här hemma. Det är bara till att slänga i sina favoritingredienser plus lite ost i ett pajskal och så har man en fantastiskt god middag! Idag blev det en variant med grillad kyckling som smaksattes med massa smakrik ädelost och några vitlöksklyftor.


Kycklingpaj med smak av ädelost
(5-6 portioner)

Pajdeg:

50g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 stor paprika paprikor
6-8 champinjoner
150g smakrik ädelost
1 burk crème fraiche (2 dl)
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Gör så här:
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en smord pajform. Bena ur kycklingen, ta bort skinnet och dela köttet i småbitar. Hacka lök och paprika och skiva svampen. Stek alltsammans i lite matfett tills det mjuknat något. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda i kycklingen och låt steka en stund tillsammans med paprikan, champinjoner och löken. Lägg röran i pajskalet. Blanda ihop ädelosten med crème fraichen, pressa ner vitlöken och bred sedan röran över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i ca 15-20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar