torsdag 27 september 2012

Salami- och briepaj med ruccola och rödlök

Nu är vi äntligen inflyttande i vår nya lägenhet och äntligen kan jag börja laga mat på riktigt igen. Igår blev det en salami- och briepaj som jag hittat inspiration till på Kryddburken.se. Salami och brieost passar ju alldeles utmärkt ihop och så även som fyllning i en paj. Tillsammans med några nävar ruccola och lite äggstanning blev det en jäkligt god paj!


Salami- och briepaj
(ca 4-6 portioner)

Pajdeg:

50g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
150g brieost
130g smakrik salami
1 rödlök
2 nävar ruccola
3 ägg
2 dl grädde
salt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och fördela i en smord pajform. Hacka salamin i bitar, finhacka rödlöken och skiva brieosten. Lägg salamin och rödlöken i botten på pajskalet och lägg sedan brieosten ovanpå. Hacka ruccolan grovt och strö över brieosten. Blanda ihop äggen och grädden, krydda lite lätt med salt och svartpeppar, och häll sedan äggstanningen över fyllningen i pajskalet. Grädda i ugnen 30-40 minuter och låt gärna pajen svalna innan du serverar den (pajen kan bli lite rinnig annars om den inte får stanna av sig lite). Servera med sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar