onsdag 4 juli 2012

Baconburgare med ciabatta och brie

Dagens middag var en riktig 10-poängare! Sambon och jag var överens om att detta var det godaste vi ätit på väldigt länge. Det blev en lite lyxigare variant av hamburgare, nämligen grillade baconburgare. Dessa serverade vi sedan med ciabatta och vitlöksås istället för hamburgerbröd och dressing. Vi bytte även ut den "vanliga" osten mot en god brieost och det blev verkligen som grädden på moset!


Baconburgare med ciabatta och brie
(6 stora eller 9 små burgare)

Baconburgare:
ca 600g blandfärs
1 ägg
½ dl matlagningsgrädde
1 paket bacon, klippt i små bitar/strimlor
ca 1 tsk sambal oelek
2-3 pressade vitlöksklyftor alt. 2-3 tsk vitlökskrydda
salt och svartpeppar

Tillbehör:
ciabatta
brieost
sallad
tomat
rödlök
vitlöksås (recept finns här)

Gör så här:
Blanda ingredienserna till burgarna, krydda med salt, svartpeppar och eventuellt vitlökskrydda efter eget tycke och smak. Forma till stora (eller små) burgare och grilla eller stek dem i en stekpanna tills de fått färg och är genomstekta. Servera burgarna med ciabatta, vitlöksås, skivad brieost samt valfria grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar