onsdag 13 juni 2012

Jordgubbspaj!

En av de absolut bästa sakerna med sommaren är definitivt jordgubbarna! Håller ni inte med? Jag fullkomligt älskar jordgubbar och jag försöker njuta av dem så mycket jag kan under sommarmånaderna. Ikväll blev jag lite sådär spontant sugen på dessa små bär och kom på att det hade varit gott att göra en paj. Sagt och gjort! Resultatet kan ni se här nedan och det blev en söt och riktigt god smulpaj. Snabb att göra var den också - perfekt när man får oväntat besök!


Jordgubbspaj
(ca 6 portioner)

1 liter färska jordgubbar
100g smör
½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl fullkornshavregryn
2 msk socker (att strö på jordgubbarna)
lite smör till formen

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Tvätta av och noppa jordgubbarna och skär dem sedan i skivor. Smörj en pajform med smör, lägg jordgubbsskivorna i formen och strö över ungefär 2 msk socker. Knåda ihop smör, socker, vetemjöl och fullkornshavregryn - degen ska vara smulig men ändå formbar. Smula sedan degen över jordgubbarna och sätt in pajen i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna en stund och servera sedan med vaniljvisp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar