fredag 25 maj 2012

Baconlindade kycklinginnerfiléer med fetaoströra!

Ibland är det verkligen det enkla som är godast, vilket jag definitivt kunde konstatera under dagens middag. Jag gjorde små baconinlindade kycklinginnerfiléer som jag serverade med en fetaoströra och lite sallad. Väldigt enkelt och snabblagat men riktigt jäkla gott, perfekt för en varm sommardag som det ju har varit idag! Äntligen kan man börja sitta på balkongen och äta middagen. Sent ikväll kommer min Jimmy hem igen, fyra veckor har minsann gått förvånansvärt fort. Så i helgen blir det middag på restaurang följt av en myskväll med diverse gott!


Baconlindad kyckling med fetaoströra
(1 portion)

1 kycklingfilé eller två mindre kycklinginnerfilé
2-4 skivor bacon
salt och svartpeppar

Fetaoströra:
ca ½ créme fraiche
25-50g fetaost
½-1 vitlök
en klick honung
salt och svartpeppar

Gär så här:
Salta och peppra kycklingbitarna och linda sedan in dem i baconet (om du använder en större kycklingfilé kan du skära den i två delar). Stek dem först på hög värme i en stekpanna så att de får färg, dra sedan ner värmen och låt dem stekas till de är genomstekta. Blanda ihop ingredienserna till fetaoströran, smaka av efter eget tycke med salt, svartpeppar och honung. Servera kycklingen med fetaoströran, lite sallad och/eller potatis eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar