måndag 12 mars 2012

Köttfärspaj i smak av gorgonzola

Helgen som gick spenderades i Karlskrona eftersom sambon jobbade helg och innan vi åkte hem i söndags gjorde jag en mycket god köttfärspaj med smak av gorgonzola. Inte helt fel! Jag har verkligen blivit "pajtokig" på senare dar. :)


Köttfärpaj i smak av gorgonzola
(ca 6 portioner)


Pajdeg:
50g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Köttfärsröra:
ca 500g köttfärs
150-200g gorgonzola
1-2 dl krossade tomater
ca 2 msk balsamvinäger
1 tsk sambal oelek
en skvätt soja
0,5 purjolök
1 paprika
5-6 st färska champinjoner
salt och svartpeppar
riven ost

Gör så här:
Blanda ingredienserna till pajdegen så att du får en smidig deg och tryck sedan ut den i en smord pajform. Bryn köttfärsen och krydda med salt och svartpeppar. Smula i gorgonzolan och låt smälta. Häll över de krossade tomaterna, balsamvinägern, sambal oelek och soja och låt koka ihop tills det inte är så mycket vätska kvar. Strimla purjolöken och champinjonerna och tillsätt dem. Häll över köttfärsröran i pajskalet. Hacka paprikan och lägg ovanpå köttfärsröran. Strö till sist riven ost överst och grädda sedan pajen i ugnen på 200° i ca 30 minuter. Servera med sallad.

2 kommentarer:

  1. Låter gott !! Ska nog testa en lchf-variant ..
    = )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör så! Det blir säkert lika bra. :)

      Radera