onsdag 25 januari 2012

Frisk räkceviche

Denna cevichen är riktigt fräsch och frisk och passar perfekt som en lätt förrätt eller bara som lite tilltugg på en buffé eller liknande. Smakerna mellan mango, lime, chili och räkor passar riktigt bra ihop. Ett måste är även att servera tacochips/majschips med ostsmak till, det blir pricken över i:et!


Räkceviche
(2 portioner eller 25-35 munsbitar)


1 hel mango eller 1/2 paket fryst mango
200g skalade räkor
1 röd chilifrukt
1 msk finhackad basilika
1 msk finhackad rödlök
2-3 msk pressad lime
1 krm salt
2 krm strösocker
1 tsk raps- eller olivolja

1 påse tacochips med ostsmak

Gör så här:
Skala och tärna mangon fint. Grovhacka räkorna och finhacka pepparfrukten. Blanda samman alla ingredienser. Låt stå kallt någon timme före servering. Häll upp cevichen i två portionsglas och servera med chipsen eller lägg ut tacochipsen och fördela cevichen, en knapp msk på varje. Garnera med lite basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar