tisdag 29 november 2011

Tonfisk i tomatsås med massor av parmesan!

Konserverad tonfisk i olja är något som jag har underskattat ganska länge men som det faktiskt går att göra riktigt goda middagar av. Häromdan gjorde jag en väldigt snabblagad och billig pastasås på just tonfisk och en burk körsbärstomater. Det är lustigt hur något så enkelt kan bli så gott!


Tonfiskpasta i tomatsås
(ca 4 portioner)

1 burk (150g) konserverad tonfisk i olja
1 finhackad gul lök
2 msk vitt vin
2-3 stora vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1-2 tsk kycklingfond
1 msk röd pesto
1 burk med cocktail/körsbärstomater
en näve skalade räkor
lite finhackad bladpersilja

salt och svartpeppar

Gör så här:
stek den finhackade löken i lite olja i en stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna och låt alltsammans koka ihop några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med nykokt pasta och massa riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar