söndag 27 november 2011

Tacopaj med krämig topping

I lördags gjorde jag en krämig och smakrik tacopaj till middag. Det hade nämligen bakats lussebullar och pepparkakor hela dagen så vi kände för att bryta av med något "ojuligt" till middag! Resultatet blev en väldigt god och mättande paj. :)


Tacopaj med krämig topping
(ca 6 portioner)

500g köttfärs
1½ påse tacokrydda
1 dl riven ost

Pajdeg:
50g smör
4 dl vetemjöl
1½ dl crème fraiche

Topping:
2 dl crème fraiche
ca 2 msk tacosås
3 tomater
5-6 st fefferoni
1 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en smord form med löstagbar kant. Bryn färsen och tillsätt tacokryddan, häll färsen i pajskalet. Hacka tomaterna i cm-stora bitar, strimla fefferonin och strö tomat- och fefferonibitar över färsen. Blanda sedan alla ingredienserna till toppingen och fördela jämnt över tomat/fefferoniblandningen. Avsluta med att strö riven ost ovanpå. Ställ in i ugnen ca 10-15 minuter eller tills pajskalet och toppingen fått en fin färg. Servera med en god blandsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar