måndag 24 oktober 2011

Pastasås med bacon och kräftstjärtar

Jag hade tänkt att göra den här pastasåsen i helgen men det blev inte av så det fick bli en måndagspasta istället. Det här receptet är ett ypperligt exempel på när man blandar ihop massa ingredienser som man tycker är goda och som sedan slutar i en riktigt lyckad pastasås, jag älskar't!


Pastasås med bacon och kräftstjärtar
(4-5 portioner)

1 burk kräftstjärtar i lake
1 paket bacon
8-10 st färska champinjoner
2 tomater
1,5 msk balsamvinäger
1 tsk honung
1 stor vitlöksklyfta
2 msk fryst hackad persilja
3-3,5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljong
1 dl valfri riven ost
fetaost
salt, svartpeppar
ev. lite maizena

Gör såhär:

Strimla baconet och stek det knaprigt, lägg åt sidan och låt rinna av på hushållspapper. Låt kräftstjärtarna rinna av, skär tomaterna i bitar och skiva champinjonerna. Fräs tomaterna och och svampen i lite olja och tillsätt sedan balsamvinäger och honung, låt fräsa en stund till. Pressa i vitlöken och häll sedan över grädden. Smula ner buljongtärningen och tillsätt även persiljan, låt puttra någon minut. Häll i baconet, kräftstjärtar och ost, smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt även lite maizena om du vill ha såsen tjockare. Servera med fetaost, sallad och nykokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar