torsdag 8 september 2011

Pestosallad med kyckling och fetaost

En snabblagad pastasallad är inte fel en vardagskväll när man vill ha något gott men som samtidigt går fort att laga. Den här salladen gjorde jag i smak av röd pesto med bland annat kyckling, fetaost och lite pasta. Jag älskar både röd pesto och fetaost och i kombination med resten av ingredienserna kan det ju inte bli annat än toppen!


Pestosallad med kyckling och fetaost
(4 portioner)

ca 500g kyckling, marinerad eller kryddad med salt och svartpeppar
2 portioner pasta, t.ex fusilli (gör mer än 2 port. om ni vill ha salladen matigare)
1-2 rågade msk röd pesto
150g fetaost
1 röd paprika
valfri sallad
lite färsk timjan

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryn kycklingen tills den fått färg, krydda ev. med salt och svartpeppar. Låt både pasta och kyckling svalna lite och blanda sedan ihop dem i en stor skål. Tillsätt sedan peston, fetaosten och hackad paprika och rör sedan om. Lägg upp valfri mängd sallad på en tallrik och lägg över pasta- och kycklingröran. Strö lite färsk timjan över alltsammans och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar