lördag 10 september 2011

Hemgjord pizza med marinerad fläskfilé

Igårkväll hade vi riktigt fredagsmys med hemgjord pizza, film och gos! Pizzan gjorde vi på marinerad fläskfilé och massa annat gott. Det blev riktigt bra och hur gott som helst! Dessutom gjorde jag en pizzadeg med en hel del grahamsmjöl i, bara för att få det lite nyttigare, eller snarare mindre onyttigt. ;)


Hemgjord pizza med marinerad fläskfilé
(4 pizzor)

Degen:
5 dl vatten
6 msk olja
50g jäst
4 dl durumvetemjöl
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
2 tsk socker

Pålägg:
tomatsås (recept finns här!)
2 bollar mozzarella, tunt skivad
400g riven ost
1 marinerad fläskfilé, tunt skivad
6-7 champinjoner, skivade
ca 3 tomater, skivade
1 grön paprika, i stavar
vitlöksost
ruccola

Marinad till fläskfilén:
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor

Gör såhär:
Blanda först och främst ihop ingredienserna till fläskfilémarinaden och lägg i en påse tillsammans med en fläskfilé, låt marinera minst en timme. Börja sedan med degen och lös upp jästen i ljummet vattnet och olja, tillsätt även salt och socker. Arbeta in mjölet lite i taget med hjälp av din assistent eller med degkrokarna på elvispen, låt degen arbetas i ca 10 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 timmar).
När degen jäst klart delar du den i 4 delar, lägger på tomatsås, mozzarella och riven ost samt resten av påläggen. Grädda i ugnen på 225° i ca 10-15 minuter. Servera med lite ruccola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar