torsdag 29 september 2011

Biffar med trattkantarellsås

Om vi hade mycket trattkantareller innan så är det inget i jämförelse med vad vi har nu! Förra helgen plockade vi hur mycket svamp som helst i en skog där min bror bor. Jag har aldrig sett så mycket svamp i hela mitt liv! Nu har vi säkert så det räcker ett helt år. :) Idag gjorde jag en trattkantarellsås på lite av all svamp och serverade tillsammans med biffar, broccoli och kroketter. Jättegott!


Biffar med trattkantarellsås
(4 portioner)

Biffar:
500-600g köttfärs
1 ägg
lite ströbröd
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk konc. kycklingfond
salt och svartpeppar

Trattkantarellsås:
2 dl förvällda trattkantareller
1 tsk soya
1 tsk balsamvinäger
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 mjölk
salt och vitpeppar

Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna till biffarna, krydda med salt och svartpeppar. Stek i lite olja eller smör tills de fått färg och är genomstekta.
Bryn kantarellerna till såsen i smör. Krydda och tillsätt soya och vinäger, låt det koka in. Häll över grädden och låt såsen puttra i några minuter, rör om ibland. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med broccoli och potatis av något slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar