torsdag 21 juli 2011

Pastagratäng!

En smakrik pastagratäng är aldrig fel och dessutom brukar det oftast bli en hel del matlådor både till dagen efter och som kan frysas in. När jag lagar mat försöker jag alltid göra så att det blir matlåda till morgondagen, det är både billigare och nyttigare än att äta lunch ute. Av den här pastagratäng blev det massa mat, toppen!


Pastagratäng med morot, purjolök och oliver
(6-8 portioner)

ca 600g köttfärs
6 portioner pasta, t.ex fusili
1 burk Barillas pastasås med oliver
1 paket/burk krossade tomater
1 smaksatt crème fraiche - vitlök och parmesan
2 morötter
5cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 köttbuljongtärning
ev. lite kycklingfond och HP-sås
salt och svartpeppar
riven ost

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryn färsen och krydda med salt och svartpeppar. Häll över pastasåsen och de krossade tomaterna, rör om och tillsätt även crème fraichen. Grovriv morötterna, strimla purjolöken, pressa/finriv vitlöken och häll i detta. Rör ner balsamvinäger, smula i buljongtärningen och häll eventuellt i lite kycklingfond och/eller HP-sås. Låt småkoka några minuter och smaka till sist av med salt och svartpeppar. Blanda ihop köttfärssåsen med pastan och häll sedan över i en stor ugnsform. Strö över riven ost och sätt in i ugnen på 200° i ca 15 minuter eller tills osten fått färg. Servera med sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar