tisdag 26 juli 2011

Köttfärssås med ädelost

På bröllopet i helgen hade de beställt exotiska plankor som buffé till alla gästerna. Dock blev det hur mycket mat som helst över, bland annat massa ädelostar och brieost m.m. Sambon och jag fick på grund av detta med oss flera kilo av dessa olika sorters ostar, härligt! :) Så igårkväll tänkte vi använda lite av osten och gjorde därför en köttfärssås på en riktigt smakrik mögelost. Gott!


Köttfärssås med ädelost
(ca 4-6 portioner)

ca 500g köttfärs
2,5 dl matlagningsgrädde
150-200g ädelost
1 msk balsamvinäger
ca 1 tsk sambal oelek
2 tsk röd pesto
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Bryn färsen i en panna och krydda med salt och svartpeppar. Smula över ädelosten och låt den smälta. Häll över matlagningsgrädden och rör om. Tillsätt balsamvinägern, sambal oelek och peston. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med pasta och sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar