fredag 8 juli 2011

Eftermarinerad kyckling med örtyoghurtsås

Det här är definitivt den godaste kycklingen som finns! Jag fullkomligt älskar den här rätten som min mamma hittade på internet för många år sedan. Det speciella med denna kyckling är att man marinerar den efter stekning och inte när den är rå. Vi brukar bland annat göra detta till bufféer vid typ studenter, födelsedagar, bröllop m.m eftersom den ska serveras kall. Men självklart passar det precis lika bra att njuta av en fredagskväll tillsammans med en jättegod örtyoghurtsås! :)


Eftermarinerad kyckling med örtyoghurtsås
(4 portioner)

3-4 kycklingfiléer
olivolja
salt och svartpeppar

Marinad:
½ dl olivolja
½ dl blasamvinäger
2 msk flytande honung
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 stor pressad/finriven vitlöksklyfta
½ kruka timjan/oregano

Grön örtyoghurtsås:
½ dl hårt packad basilika
½ dl hårt packad persilja
1 vitlöksklyfta
1-1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl matyoghurt

Gör såhär:
Stek kycklingen i lite olja tills de är genomstekta, krydda med salt och svartpeppar. Blanda sedan alla ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och låt marinera minst en timme (gärna längre). Vänd plastpåsarna några gånger så att marinaden fördelas jämnt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåpet när det svalnat lite. När de marinerats klart skär du filéerna i skivor och lägger upp på ett fat, skeda även marinaden över kycklingen.
Örtyoghurtsås: Lägg basilka, persilja och vitlök i en matberedare eller mixer. Tillsätt olja, salt och svartpeppar och mixa till en grön sås. Blanda i yoghurten och rör om. Servera såsen med den marinerade kycklingen samt lite pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar