måndag 2 maj 2011

Pastasås med kräftstjärtar, vitlök och chili

Måndag igen och ännu en veckohandling på schemat. När vi kom hem lagade jag en pastasås på kräftstjärtar, parmesan, chili och massa vitlök. Snabbt, gott och enkelt!


Pastasås med kräftstjärtar, vitlök och chili
(ca 4 portioner)

1 burk kräftstjärtar i lake + lite av laken
1/2 röd chili
4 vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl riven parmesanost
mjöl + vatten att reda med (eller maizenaredning)
salt och svartpeppar
torkad basilika

Gör såhär:
Hacka chilin och pressa/finriv vitlöken, fräs i en klick smör i en kastrull. Häll över grädden och låt koka upp. Tillsätt den rivna osten och låt smälta. Krydda efter smak med salt, svartpeppar och basilika. Låt puttra en liten stund, red av såsen om det behövs. Häll tillsist i kräftstjärtarna plus lite av spadet, låt värmas upp. Servera tillsammans med pasta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar