onsdag 27 april 2011

Tacopaj

Häromdagen kom jag på att jag aldrig har gjort en riktigt tacopaj, vilket faktiskt är ganska dåligt. Jag är väl inte jätteförtjust i just pajdeg så därför gör vi inte paj så ofta här hemma men någon gång ibland går det bra, som idag till exempel. Så här kommer ett recept på en tacopaj med ett krämigt grönsakstäcke, riktigt gott!


Tacopaj
(6 portioner)

ca 600g köttfärs
1-2 påsar tacokrydda
riven ost

Pajdeg:
125g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Grönsakstäcke:
2 stora tomater
1 röd paprika
1 gul lök
4-5 fefferoni
1 burk crème fraiche
ca 5 msk stark tacosås

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen och tryck sedan ut degen i en pajform. Förgrädda i ugnen på 200° i 15 minuter. Bryn färsen i lite olja och tillsätt tacokryddan. Fördela tacofärsen i den förgräddade pajformen. Hacka paprika och tomaterna grovt, finhacka löken och skiva fefferonin. Blanda grönsakerna med créme fracihen och tacosås, fördela ovanpå färsen. Strö på riven ost och grädda i ugnen på 200° i ca 30 minuter eller tills osten fått fin färg. Severa med lite sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar