söndag 24 april 2011

Sommrig bär- och äppelpaj

Denna härligt soliga dag fick sambon för sig att ha ville baka paj, vilket han faktiskt är en riktig mästare på. Vanligtvis brukar han slänga ihop en äppelpaj bara på måfå men idag tillsattes det både hallon och blåbär. Dessutom bad jag honom att mäta upp hur mycket han la i av alla ingredienser. Så nu kan ni också ta del av den här otroligt goda bär- och äppelpajen!


Bär- och äppelpaj
(ca 8 bitar)

ca 200g smör + lite till att smörja formen med
5,5 dl fiberhavregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 äpplen
ca 2 dl blåbär
ca 2 dl hallon

Blanda smör, havre, mjöl och strösocker. Knåda degen väl, den ska vara smulig men ändå formbar. Knåda sedan ut lite mer än hälften av degen i en pajform, även upp på kanterna. Riv äpplena grovt och fördela jämt över degen i pajformen, pressa till dem lite. Fördela även hallonen och blåbären jämt i formen, sockra lite ovanpå bären. Strö den resterande degen över bären och låt sedan pajen gräddas i ugnen på 200° i ca 20 minuter. Servera med lite vaniljsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar