söndag 13 mars 2011

Kyckling med wok och pestosås

För tillfället är jag lite insnöad på röd pesto och idag gjorde jag en superenkel sås på pesto, vitlök och crème fraiche som blev riktigt god. Den passade även perfekt till resten av middagen som bestod av stekt kyckling och en wok på vitkål, broccoli och paprika. Woken var en riktig höjdare, ett jättebra komplement till vanlig grönsallad!

Kyckling med grönsakswok och pestosås
(4 portioner)

4 kycklingfiléer
salt & svartpeppar

Grönsakswok:
1 paprika
1 färskt broccolihuvud
vitkål i valfri mängd (jag hade ganska mycket)
salt & svartpeppar
lite soya
lite smör

Pestosås:
1 burk crème fraiche
1 vitlöksklyfta
ca 1 msk röd pesto

Gör såhär:
Dela kycklingfiléerna i ca 4 delar och stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta. Medan kycklingen blir klar strimlar du paprikan och vitkålen och skär broccoli i bitar.
Lägg grönsakerna i en upphettad wokpanna med smör i. Fräs på hög värme tills grönsakerna blivit lagon tuggvänliga, krydda sedan med salt & peppar och häll över lite soya efter smak.
Gör sedan såsen. Blanda alla ingredienserna, pressa vitlöken och smaka dig fram med peston. Servera såsen och woken tillsammans med kycklingen och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar