onsdag 2 mars 2011

Köttfärsås med gräddkokt vitkål

Andra dagen med LCHF! Till frukost åt vi stekt ägg, keso och några skivor hamburgerkött och till lunch blev det gårdagens middag.
På många bloggar har jag läst att gräddkokt vitkål ska vara riktigt gott och även vara ett bra alternativ till pasta, så självklart var jag tvungen att testa detta. Dagens middag blev alltså köttfärssås med denna "fejk" spaghetti och det blev faktiskt riktigt krämigt och gott! Jag älskar ju verkligen pasta men detta fungerade jättebra som alternativ, sambon blev positivt överraskad även han och tyckte att det var väldigt smaskigt.


Köttfärsås med gräddkokt vitkål
(ca 4 portioner)

Gräddkokt vitkål:
500g vitkål
2 dl vispgrädde
1-2 vitlöksklyftorsalt & svartpeppar
lite smör

Dela vitkålen på mitten och hyvla fram strimlor med en osthyvel. Bryn kålen i ganska mycket smör i en kastrull i några minuter och häll sedan på grädden. Krydda med salt och peppar samt pressa i vitlök. Låt koka i ca 15 minuter, rör om då och då så att det inte bränns.

Köttfärssås:
ca 600g köttfärs
1 lök
1 dl vispgrädde
500g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 köttbuljongtärning

Finhacka löken och bryn i smör tillsammans med färsen, krydda med salt och peppar. Tillsätt grädden och de krossade tomaterna. Pressa i vitlöksklyftorna och häll även i balsamvinägerna och smula i köttbuljongen. Låt puttra några minuter. Servera köttfärsen med den gräddkokta vitkålen samt en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar