lördag 19 mars 2011

Fläskfilé med sallad och Såsen sås!

För tillfället sitter jag hos mor och far i Karlskrona så uppdateringen är inte på topp nu under helgen. Idag åt vi nämligen på restaurang hela familjen för att fira farsan som fyller gammal gubbe imorgon. :) Däremot tänkte jag slänga in det vi åt till middag igår! Det blev marinerad fläskfilé med fetaostsallad och mozzarellasallad. Jag älskar middagar med bara kött och massa sallad, det känns fräscht! Vi gjorde även guacamole och såsen Sås som är en mycket god sås som passar till kött men som inte har något speciellt namn och därför bara får heta såsen Sås. :)


Fläskfilé med sallad och såsen Sås
(ca 4 portioner)

1 stekt marinerad fläskfilé

Såsen Sås:
1 burk crème fraiche
1-2 msk farinsocker
ca 1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
en nypa salt
några droppar limesalt (kan uteslutas)

Pressa vitlöken och blanda sedan alla ingredienserna i en skål. Servera till kött och en mumsig sallad.

Fetaostsallad:
fetaost i olja med kryddor
valfri sallad
coctailtomater
färska champinjoner

Skiva tomater och champinjoner, blanda med salladen i en stor skål. Häll över fetaosten och nästan all olja, blanda runt. Servera med kött och en god sås.

Mozzarellasallad:
mozzarella
tomater
färsk basilika
salt & svartpeppar
olivolja

Skiva mozzarellan och tomaterna i ca 0,5 cm stora skivor och varva sedan ost och tomater på ett uppläggningsfat. Krydda med lite salt och svartpeppar, dekrorera med hackad och hel basilika. Jättegott att servera till kött!

2 kommentarer:

  1. Hej,

    vilka kanonrecept, hit kommer jag ofta för att få hjälp med inspirationen!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Tack så mycket! Vad roligt att min blogg kan ge dig lite matinspiration. :)

    SvaraRadera