lördag 12 februari 2011

Schnitzel fylld med basilika, pesto och mozzarella

Efter att det gjordes kroppkakor förra helgen fanns det två skinkschnitzlar över ifrån detta som fick bli grunden till fredagens middag. Jag gjorde en slags "röra" på mozzarella, hackad basilika och röd pesto (en av mina favoritkombinationer) och la i schnitzlarna. Det blev jättegott! Till detta åt vi potatissallad och grönsallad. Om man vill går det säkert lika bra att använda t.ex. lövbiff istället för schnitzel.


Schnitzel fylld med basilika, pesto och mozzarella
(2 portioner)

2 skinkschnitzlar
125g mozzarella
ca 3 tsk röd pesto
½-1 dl hackad färsk basilika
salt
svartpeppar

Platta ut schnitzlarna så gott det går och torka av fukten med lite papper, krydda med salt och svartpeppar. Hacka mozzarella och basilika och lägg i en skål, tillsätt peston. Lägg röran i mitten på schnitzlarna och vik sedan ihop dem. Lägg dem i stekpannan i en skvätt olja tills de är genomstekta. Vi serverade tillsammans med potatissallad till men det fungerar säkert med vanlig potatis, potatisgratäng eller pasta m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar