onsdag 16 februari 2011

Wok med grönsaker och schnitzel

Dagens middag blev en wok fylld med massa grönsaker så som morötter, vitkål, rödlök, haricot verts och purjolök samt en woksås med smak av citrongräs och ingefära. Den innehöll även strimlad skinkschnitzel, äggnudlar, och cashewnötter. Väldigt fräscht och gott! Inspirationen kommer från Gourmetmorsan.


Wok med smak av ingefära och citrongräs
(ca 4 portioner)

ca 500g skinkschnitzel (eller lövbiff)
250g äggnudlar
2 strimlad rödlökar
2 strimlade morötter
ca 2 dl strimlad vitkål
ca 1 dl skivad purjolök
ca 2 nävar haricot verts (eller sockerärtor)
2 dl cashewnötter
1 påse Ginger and Lemongrass woksauce (Santa Maria)
3 msk red currypasta
olivolja
salt & peppar

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Kyl dem under lite kallt vatten och ställ åt sidan. Strimla grönsakerna och köttet. Bryn köttet i lite olja i en stekpanna och tillsätt sedan grönsakerna. Låt dem wokas några minuter och häll sedan över woksåsen och cashewnötterna, blanda väl. Blanda sedan ihop 2 matskedar olivolja med currypastan och blanda ihop detta med äggnudlarna. Häll över nudlarna till woken och rör sedan ihop allt, låt värmas upp. Klart att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar