söndag 23 januari 2011

Lax med dill och romsås

Det var riktigt länge sedan som jag åt vanlig ugnsbakad lax men åh, så gott det är! Synd att det ska vara så dyrt bara.. Till laxen gjorde jag en klassisk romsås, ett måste till sådan här sorts lax, och kokt potatis.


Lax med dill och romsås
(4 portioner)

4 laxfiléer
färsk dill
citronsaft
citronpeppar
salt

Romsås:
3 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
75g rom
4 msk finhackad dill
citronsaft
en klick honung
citronpeppar

Ringla olivolja i en ugnssäker form och strö flingsalt över bottnen. Lägg i laxfiléerna, skvätt över lite citronsaft, krydda med citronpeppar och lägg på både hackad och hel dill. Sätt in i ugnen på 225° i ca 20 minuter.
Romsåsen: Blanda cème fraiche och majonnäs till såsen i en skål. Tillsätt rom och dill. Smaksätt med citronsaft och lite honung samt citronpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar