tisdag 4 januari 2011

Klassisk kladdkaka

När jag väl bakar blir det nästan alltid något med choklad, det händer väldigt sällan att jag gör något som inte innebär att det finns just kakao eller choklad i. Denna kladdkaka är en klassisk och väldigt enkel variant som blir sådär perfekt kladdig, precis som det ska vara! Receptet kommer från Maria Öhrns bok "Kladdkakor" och vid det här laget kan jag faktiskt receptet utantill. ;)


Klassisk kladdkaka

100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
½ krm salt

Smörj och bröa en form (jag brukar använda kokos) med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt (vispa inte för mycket om du vill att kakan ska bli extra kladdig) och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter i 200°C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar