måndag 17 januari 2011

Filmjölksbröd

Ikväll gjorde jag en ny sats med bröd och denna gången fick det bli ett superenkelt filmjölksbröd. Ingen jäsning utan bara till att blanda ihop och sedan in i ugnen! Receptet är från bloggen "mat.såklart." men jag har slängt in någon liten ändring. :)


Filmjölksbröd
(2 bröd)

7 dl vetemjöl
9 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1½ dl vetekli
1½ dl solrosfrön
1-1½ tsk salt
ca ½ dl brödsirap
1 liter filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på 2 formar (1½ liters). Blanda samman alla torra ingridienser. Tillsätt filmjölk och sirap. Arbeta ihop degen i bunken (den ska vara rätt klibbig) och fördela den i formarna. Grädda ca 1 timme och 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar