söndag 23 januari 2011

Caesarsallad

Nu har jag äntligen prövat på att göra en egen caesarsallad. Jag har hört att det ska vara så gott med just denna sallad och visst var det väl det! Caesardressingen är ju ett stort måste och gör hela salladen tillsammans med parmesan och brödkrutonger. Fräscht och gott!


Caesarsallad
(2 portioner)

2 stekta kycklingfiléer i bitar
romansallad (jag använde ruccola och isberg)
brödkrutonger (köpta eller egengjorda)
parmesan

Caesardressingen:
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
3 dl rapsolja
½ dl finriven parmesanost
salt & peppar
vatten

Använd en mixerstav i en tillbringare och lägg i äggulorna, sardellerna, vitlöken, senapen, vitvinsvinägern & citron. Mixa alltihopa slätt. Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa. Tillsätt finriven parmesan och byt ut mix-munstycket mot vispen, eller vispa för hand. Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonnäs så du får vispa ganska hårt och länge. Späd dressingen med vatten om du vill ha den tunnare. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp sallad och kyckling på en tallrik, häll på lite brödkrutonger, hyvla över parmesan och skvätt på dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar