torsdag 30 december 2010

Småfranska med grahamsmjöl

Till frukost idag blev det minsann nybakade frallor och det är ju aldrig fel! Det är som sagt mycket roligare och framförallt mer snabblagat och göra bröd m.m. när man har en matberedare. Dessa små frallor blir väldigt goda tycker jag och med grahamsmjöl i blir det lite mer att tugga på.


Småfranska med grahamsmjöl

(ca 40 st)

Degen:

100g jäst
8 dl ljummet vatten
knappt 1 dl matolja
2 msk strösocker
2 tsk salt
1,8-2,2 l vetemjöl, helst special
2-4 dl grahamsmjöl

Garnering:
mjölk
vallmofrö

Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt matolja, socker, salt samt vetemjöl och arbeta till en smidiga deg. Ta upp degen på mjölat bakbord, baka ut runda bullar och låt jäsa på plåt ca 1 timme. Pensla med mjölk, strö över vallmofrö och grädda i mitten av ugnen på 225° i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar