måndag 20 december 2010

Räkpasta med vitlök och basilika

Dagens middag blev supergod! Satsade på lite lyx mitt i veckan och gjorde en pastasås på 1kg räkor samt massa vitlök och basilika. Kan det bli annat än gott? Blev inspirerad från "Lev sunt" att göra denna rätt, fast jag la till någon liten ändring. :) Kommer definitivt att göras fler gånger!


Räkpasta med vitlök och basilika
(4 portioner)

1kg räkor (med skal)
1 hel vitlök (inte en klyfta)
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
½ röd chili
1 dl kokspad
pasta
salt

Skala räkorna och lägg åt sidan så länge. Koka pastan enligt anvisningarna på staketet, spara 1 dl kokspad. Skala vitlöken, skär den i tunna skivor och stek den i oljan i en kastrull. Dela chilin, peta ur kärnorna, finhacka och lägg i till vitlöken. Tillsätt crème fraiche och basilika. Häll i kokspadet i kastrullen, låt koka upp och mixa alltihop (med t.ex en stavmixer) till en slät sås. Smaka av med salt. Vänd tillsist ner räkorna och servera med pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar