onsdag 15 december 2010

Grekisk pastagratäng med oliver och fetaost

När det var dags att jag leta ingredienser till gårdagens middag hittade jag bland annat oliver och fetaost i kylskåpet, alldeles perfekt för att göra en pastagratäng i grekisk anda! Så här kommer ett recept på en "man-tager-vad-man-haver"-middag som visade sig bli väldigt god.


Grekisk pastagratäng
(ca 6 portioner)

ca 400g pasta
ca 600g köttfärs
1 gul lök
lite purjolök
ca 15-20st kärnfria svarta oliver
1 paket(500g) krossade tomater med chilismak
½ dl crème fraiche
½ paket(100g) philadelphiaost
½ köttbuljongtärning
½ tsk soya
1 msk balsamvinäger
½-1 tsk sambal oelek
100g fetaost
salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryn färsen i en stekpanna tillsammans med hackad lök och purjolök. Krydda med salt och peppar. Skär oliverna i skivor och häll i till färsen. Tillsätt krossade tomater, crème fraiche, philadelphiaost, balsamvinäger, soya, sambal oelek och köttbuljong. Låt puttra några minuter. Häll pastan i en ugnsform och häll över köttfärssåsen, blanda runt. Smula över fetaosten och sätt in i ugnen på 200° i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar