måndag 8 november 2010

Kycklingpasta med tomat och balsamvinäger

Åh, så god mat vi åt idag! Det blev en kycklingpasta som jag inte gjort på hur länge som helst och den var sjukt mycket godare än jag minns den. Jag älskar verkligen olika varianter på pastasallader speciellt när de innehåller många ingredienser. Det är toppen när en rätt innehåller många smaker, varje tugga blir nästan som en maträtt för sig då.
I denna pastan blandar man (förutom kyckling) i tomater, oliver, balsamvinäger och små mozzarellabitar. Det blir verkligen en toppenkombination!



Kycklingpasta med tomat och balsamvinäger
(ca 4 portioner)

300g färgad fusilli (eller annan pasta)
3 kycklingfiléer
5 tomater
ca 60g kärnfria svarta oliver
6 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
ett knippe färsk hackad basilika
1-2 paket minimozzarella (jag tyckte det blev för lite med ett paket)
salt
svartpeppar
smör

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i ett durkslag, spola av med kallt vatten och låt rinna av. Skär kycklingfiléerna i munsbitar, salta och peppra. Stek kycklingbitarna i lite smör tills de är gyllenbruna och genomstekta. Skölj tomaterna, skär i fyra delar och sedan i mindre tärningar. Skär oliverna som små "ringar". Hetta sedan upp olja i en stekpanna, vänd tomaterna fort i oljan (låt dem inte ligga för länge då de bara blir mos då). Tillsätt balsamvinäger och eventuellt lite salt och peppar. Blanda i pastan och oliverna i tomatröran. Tillsätt kycklingen, hackad basilika och mozzarellan. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar