tisdag 9 november 2010

Köttbullar i tomatsås

Heta köttbullar i en mustig tomatsås, perfekt för ruskiga höstdagar som den här! Jag tycker nästan att detta är ett enklare alternativ än att stå och steka massa köttbullar. Här lägger man dem bara i tomatsåsen och resten sköter sig själv, mycket fiffigt!


Köttbullar i tomatsås
(4-6 portioner)

Köttbullarna:
600g köttfärs
2 ägg
1-2 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
ört- och vitlökskrydda
Tomatsåsen:
2 paket krossade tomater à 500g st
2 pressade vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1-2 tsk sambal oelek
1/2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
torkad oregano

Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en stor skål. Smaksätt med salt, peppar och örtkrydda efter egen smak (själv brukar jag krydda ganska mycket då jag tycker om när det kryddigt). Rulla till lagom stora bollar.
Häll sedan de krossade tomaterna till såsen i en gryta och tillsätt resten av ingredienserna, rör om och låt koka upp. Lägg nu ner köttbullarna i tomatsåsen så att alla täcks och koka allt i minst 20 minuter med locket på. Glöm inte att röra runt då och då så att det inte bränns, men var försiktig i början så att de inte går sönder.
Smaka sedan av såsen och tillsätt kryddor efter eget tycke. Servera med pasta och lite riven ost ovanpå.

1 kommentar:

  1. Verkar hur mumsigt som helst. Måste prova detta.

    Ove

    SvaraRadera