onsdag 27 oktober 2010

Tvåfärgade fudgekakor

Brownieliknande kakor med två olika smaker. Riktigt kladdiga och goda, rätt mäktiga till och med. De är enklare att göra än man kan tro. Man får göra två smetar, en choklad och en naturell, som man sedan portionerar upp enligt ett schackmönster i en ugnsform. Väldigt uppskattade, enligt mig, då man får två smaker i en!



Tvåfärgade fudgekakor

Mörk chokladblandning:
60 g smör
90 g grovt hackad mörk choklad
1 ¼ dl (125 g) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 lätt vispat ägg
1 ¼ dl (60 g) vetemjö
Vit chokladblandning:
60 g smör
90 g grovt hackad vit choklad
1 ¼ dl (125 g) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 lätt vispat ägg
1 ¼ dl (60 g) vetemjöl

Värm ugnen till 175˚. Smörj en form (ca 20 x 20 cm) med smör och täck bottnen med smörpapper. Börja sedan med den mörka chokladblandningen och smält chokladen och smöret i vattenbad. Vispa sockret, vaniljsockret och ägget med en slev i en medelstor skål tills det är väl blandat och rör sedan i chokladsmeten. Häll i mjölet och rör om till det precis blandats. Vispa ej för mycket. Gör sedan likadant med den vita chokladblandningen men med vit choklad istället. Fördela de två blandningarna i formen, de ska bilda ett shackmönster. Grädda i 35 minuter eller tills kakan är fast. Låt svalna i formen innan du skär den i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar